В сряда социалните мрежи Faceboog, Instagram и WhatsApp се сринаха. От

...
В сряда социалните мрежи Faceboog, Instagram и WhatsApp се сринаха. От
Коментари Харесай

Най-вероятната причина за срива на Facebook е вътрешна грешка

В сряда обществените мрежи Faceboog, Instagram и WhatsApp се сринаха. От Фейсбук оповестиха, че повода е смяна на сървърната настройка, само че не се разяснява нищо съответно.

 Димитър Ганчев от интернет общество – България показа в ефира на Българска национална телевизия, че обществото е доста заинтригувано какво тъкмо се е случило и за какво досега нищо съответно не се оповестява.

„ Необичайно е толкоз дълго да не споделят, при предходни сходни случаи излязоха с много детайлно изложение. Можем единствено да гадаем какво се е случило, съгласно мен е обвързвано с ауторизацията на потребителите. Но методът, по който се случи, не подсказва, че е офанзива, а вътрешна неточност, която няма по какъв начин да отгатнем. Според мен е смяна, която те са правили и не са съобразили ”, разяснява Ганчев.

Той добави, че това виртуално пространство постоянно е било нестабилно.

„ Когато предоставяме персоналните си данни, те са налични за всички. Подобен вид компании могат да популяризират нашите данни. Не можем да избегнем този развой към момента, само че могат да се вкарат законови регламенти ”, сподели още Димитър Ганчев.

Той показа, че сривът е траял към 21 часа. Според него обществената мрежа Фейсбук е изгубила към 10 млн. $ от рекламодатели, само че по-големият проблем е развалената репутацията на компанията. Той разяснява, че огромна част от бизнесите са открили, че е рисковано цялата им активност да е съсредоточена в една обществена мрежа и биха потърсили други други възможности, изнасяйки част от разноските си.

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР